Cognitieve fitness

Met deze training wordt er gewerkt aan het gezond houden van de cognitie, oftewel de diverse vaardigheden waar we onze hersenen voor nodig hebben. Deze methode is in 2004 ontwikkeld door Perry Coppiƫns en Edward Maitimo (Body Brain Dynamics) in samenwerking met neuropsycholoog Margriet Sitskoorn. Het is een unieke trainingsmethode die speciaal is afgestemd op het gezond houden van zowel het brein als het lichaam. Door de neurowetenschappelijke insteek onderscheid het zich van andere beweegprogramma's. Het is een evidence-based methode die inmiddels twee keer met veelbelovende resultaten is onderzocht door het Trimbos Instituut. De nadruk ligt op plezierig bewegen door middel van het doen van oefeningen waarbij fysieke inspanning wordt gecombineerd met cognitieve uitdaging en bewuste ontspanningsoefeningen. Deelnemers worden uitgedaagd om nieuwe dingen te leren, oefening en herhaling zorgen ervoor dat de verbindingen in de hersenen sterker worden.

Een CF-les kent de standaardopbouw: warming-up, kerngedeelte en cooling down. In elke trainingssessie komen de volgende 3 elementen steeds aan de orde: fysieke inspanning, cognitieve uitdaging en bewuste ontspanning. Er word enkel gebruik gemaakt van oefeningen met een wetenschappelijke onderbouwing.

Op maandagavond Tormentilstraat Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.